Belföld

Baloldali támogatást kapott Orbán

A Szociális Unió elnöke kész együttműködni a kormánnyal.

A Szociális Unió kész együttműködni a kormánnyal azokban a dolgokban, amelyek megegyeznek politikai hitvallásával – közölte Szili Katalin, a mozgalom elnöke az MR1-Kossuth Rádóban. A volt szocialista politikus fő vonalakban támogatta a kormány nyugdíjkorrekcióját.

Mint mondta, a magánnyugdíjpénztár kötelező jellege nem volt elfogadható senkinek, ha “szüksége van az államnak arra a pénzre, ami a kötelező magánnyugdíjpénztár kasszájában van, akkor ezt ki kell mondani”.

Szili azt hiszi, “nagyon jó az irány, ahol elkezdődik egy társadalmi párbeszéd arról, hogy miként nézzen ki mondjuk húsz-harminc esztendő múlva a nyugdíjrendszerünk a mai viszonyokból is levezethetően.” Mint mondta, támogatja az alkotmányozást, és részt is vesz benne.

Szili Katalin önként hagyta el az MSZP-frakciót az ősszel. Mint mondta, politikai párbeszédet nem folytat egykori párttársaival, de „emberi beszélgetések vannak”. A politikus támogatja a 200 fős parlament tervét, ugyanakkor úgy látja, szükség lenne a második kamarára is. Ennek tagjait nem választanák, hanem delegálnák a különböző szervezetek – tette hozzá Szili Katalin.
Szerinte ez a rendszer segítené feloldani a konfliktusos demokráciát, „aminek a részesei voltunk az elmúlt esztendőkben”, és egy picit a konszenzuális demokrácia irányába vinni a magyar politikai közéletet.

AJÁNLOTT LINK:

Szili: a Szociális Unió kész együttműködni a kormánnyal (MR1-Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik