Belföld

Tarlós leállíttatta a kórházigazgatók felmentését

Az Index információi szerint "a fővárosi kórházigazgatók egymásnak adták a kilincset az egészségügyi főpolgármester-helyettesnél, aki sorban rugdosta ki őket".

A jelenleg Újvidéken tartózkodó Tarlós István főpolgármester külföldről leállíttatta Szentes Tamás egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Szentes Tamást telefonon megkereste az MTI, ám a politikus azt közölte: nem nyilatkozhat.

A hivatal kommunikációs igazgatója azt közölte: Tarlós István, “Budapest első embere kijelenti, hogy egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva”. Szűcs Somlyó Mária a történtek részleteiről nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott, hogy az ügyben szerda délután sajtótájékoztatót tart Tarlós István és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a városházán.

Szentes Tamást (Fidesz) január 12-én választotta meg az egészségügyért felelős főpolgármester-helyettesnek a Fővárosi Közgyűlés. Az Index információi szerint kedden “a fővárosi kórházigazgatók egymásnak adták a kilincset az egészségügyi főpolgármester-helyettesnél, aki sorban rugdosta ki őket”. Mint a hírportál írta, “Tarlós István tárgyalást folytat a kormánnyal egyes (a leginkább eladósodott) kórházak állami kézbe adásáról, ám új, néhány hete beiktatott egészségügyi helyettese önkormányzati kézben maradva képzeli a kórházak jövőjét”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik