Belföld

Százezer pénztártagot szocizott le Selmeczi?

A nyugdíjügyi megbízott szerint politikai összefonódás van az MSZP és a magánnyugdíjpénztár-tagok között. A fidesz.hu-n nem az ő szavai szerepelnek.

Képtelen volt eltitkolni az MSZP, hogy a magánnyugdíjpénztárak mögött álló milliárdos spekuláns üzletemberek érdekeit védi – többi közt ezt mondta Selmeczi Gabriella, miután sajtótájékoztatóján bejelentette: óriási siker, hogy az emberek 96,8 százaléka az állami nyugdíjrendszert választotta.

A miniszterelnöki megbízott ezután a következőképp fogalmazott: “Kiderült a szocialisták reakcióiból, hogy politikai és anyagi összefonódások lehetnek az MSZP és a magánnyugdíjpénztár-tagok között.” Az MTI által is közölt szavak a Fidesz honlapján viszont már az alábbi módosítással jelentek meg: “Reakcióikból az is kiderült, hogy üzleti összefonódások is lehetnek az MSZP és az üzleti körök között”.

Szerettük volna megtudni, Selmeczi Gabriella valóban azt feltételezi-e, hogy a Magyar Szocialista Párt és a magánnyugdíjpénztár-tagok között “politikai és anyagi összefonódások lehetnek” vagy félreértésről van-e szó? Ennek érdekében délután elküldtük kérdéseinket a Miniszterelnökségnek. Amennyiben kiderül, hogy nem nyelvbotlás történt, úgy kíváncsiak lennénk arra is: egyetért-e a kormány a nyugdíjügyi megbízott szavaival, illetve pontosan hogyan értelmezhetjük azokat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik