Belföld

Munkaszimulátorral az álrokkantak ellen

Szimulátorral vizsgálják meg 2012-től azokat, akik rokkantellátást kérnek.

Jövőre már kevés lesz az orvosi papír a rokkantság megállapításához, a tervek szerint gépi ellenőrzés is történik – hangzott el az RTL Híradóban. 13 ezer szakma követelményeit táplálják be a szimulátorba, amelyből egy év múlva minden megyében lesz egy. Most 380 ezer nyugdíj előtt álló kap rokkantellátást. Soltész Miklós szociális területért felelős államtitkár szerint így ki tudják szűrni azokat, akik jogtalanul kapnak rokkantnyugdíjat, illetve azt is meg tudják majd mondani, hogy ki milyen munkát tud még végezni a rokkantságával

A cél az, hogy minél több lehetőségük legyen az embereknek dolgozni, minél inkább a rászorultak kapják meg a támogatást, és azok pedig, akik a visszaélések miatt erre nem jogosultak vagy megvan a lehetőségük dolgozni, munkába állhassanak ismét – mondta az államtitkár.

Akik tesztelik a munkaszimulátort, azt mondják, nem lehet átverni a gépet, egy-egy feladatot ugyanis többször el kell végezni, így a gép ki tudja szűrni, ha valaki gyengébbnek mutatja magát, mint amilyen. A berendezést egyelőre csak oktatásra használják.

AJÁNLOTT LINK:

Szimulátor leplezheti le az álrokkantakat (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik