Belföld

Hétvégétől enyhülés

A következő napokban fokozatosan változékonyra fordul az idő.

Holnaptól lassanként megszűnik a párás, nyirkos időjárás – mondta Bozóki István, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa. Egy gyenge hidegfront hatására a nyugati, északnyugati országrészben felszakadozik a felhőzet, ott néha kisüthet a nap, kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, de az ország nagyobb részén még marad a felhős, párás, borongós, nyirkos idő, helyenként hószállingózással, ónos szitálással. Holnap hajnalban -4 és -10 délután -1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton már +1, +2 fok is lehet.

Csütörtökön egy újabb légköri front hatására átmenetileg többször lesz felhős az ég. Főként csütörtökön, de pénteken is szórványosan lehet havazás, havas eső, eső. Ezt követően a hétvégétől már szárazabb és enyhébb léghullámok érik el a térséget.

Az enyhülés már péntektől megindul az ország nagy részén. Szombaton hajnalban 0, -5, napközben +4, +9 fok lesz, vasárnap hajnalban +2, -3, nappal +5, +11 körül alakul majd a hőmérséklet – mondta a meteorológus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik