Belföld

Holnaptól teljes látogatási tilalom a szolnoki kórházban

A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben az influenzás betegek számának emelkedése miatt rendelték el az intézkedést.

A kórházban múlt pénteken vezettek be részleges látogatási tilalmat, amely eddig csak a szülészeti-nőgyógyászati, valamint a gyermekosztályon volt érvényes – emlékeztetett Maroska Anikó, az intézmény ápolási igazgatója.

Elmondta: az utóbbi napokban a megyében tovább emelkedett az influenzás betegek száma, ezért megelőző óvintézkedésként az intézmény vezetése a látogatási tilalom kiterjesztése mellett döntött. Ennek értelmében február 1-jén, kedden reggel 8 órától a Hetényi kórházban ápolt betegek egyetlen részlegen sem fogadhatnak látogatókat. A korlátozás határozatlan időre szól, és visszavonásig érvényes – tette hozzá az ápolási igazgató.

Látogatási tilalom lép életbe keddtől az influenzaszerű megbetegedések gyakorisága miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán – tájékoztatta Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa hétfőn az MTI-t.

Legutóbb a megszaporodott légúti megbetegedések miatt szombaton rendeltek el látogatási tilalmat a Borsod megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik