Belföld

Deutsch szerint az országkritikák hátterében is a 2/3 áll

A fideszes EP-képviselő szerint sokan képtelenek megemészteni a Fidesz-KDNP választási győzelmét.

Deutsch Tamás szerint az természetes, hogy az EU különböző intézményeiben, avagy az európai nyilvánosságban egyes országok belpolitikai eseményeivel foglalkoznak. Hogy ilyen erős, ennyire érzelemgazdag legyen a kritikus hangnem, az ritkábban fordul elő – ismerte el a fideszes politikus.

A magyar médiatörvénnyel kapcsolatos unión belüli reakciókról az EP-képviselő azt mondta, az elmúlt napokban, főleg Orbán Viktor Európai Parlamentben történt szereplését követően, “érezhető hangnemváltást” tapasztal, a korábban döntően tárgyi tévedésekre alapuló, elfogult, sok elemében sértő, méltatlan hangnemű kritikát egy sokkal tárgyszerűbb hangnem váltja fel.

Deutsch Tamás “költői túlzásnak” nevezte a német filozófusok – így a világhírű Jürgen Habermas – nyílt levélben közzétett aggodalmát, amely szerint magyar filozófusok, köztük Heller Ágnes politikai üldöztetésnek vannak kitéve Magyarországon.

„Költői túlzás Magyarországon a sajtószabadság megszűntéről beszélni, és végképp költői túlzás arról beszélni, hogy bárkinek a magyar politikai hatalomtól, kormányzattól, a magyar államtól kiinduló politikai üldöztetéssel kellene szembenéznie” – érvelt az EP-képviselő.

Szerinte ez is annak a hangulatkeltő megnyilatkozás-sorozatnak a része, amely mögött nem valós tények húzódnak meg. „Az alapvető ok a háttérben az, hogy nagyon sokan még mindig nem tudnak beletörődni abba, hogy a magyar polgárok, példátlan többséggel, hatalmas bizalmat megmutatva, kétharmados politikai többséggel ruházták fel a Fideszt és a KDNP-t a választásokon”- mondta.

AJÁNLOTT LINK:

Deutsch Tamás: Senki nem üldözi Magyarországon a filozófusokat (Duna Tv)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik