Belföld

A magyarok rendületlenül utaznak Egyiptomba

Nem mondják le az utazási irodáknál foglalt utakat a magyar turisták.

Az elmúlt két napban sem mondták le tömegesen egyiptomi tengerparti útjaikat a magyarok. Az egyiptomi kormányellenes tüntetések dacára a Külügyminisztérium nem sorolta Egyiptomot azok közé az országok közé, ahova nem javasolják az utazást, a tengerparti nyaralóhelyek ugyanis biztonságosak – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője vasárnap. Megerősítette ugyanakkor, hogy a szolgáltatók szüneteltetik a kairói programokat.

Korábban azt mondta: a tüntetések miatt sokan érdeklődnek az utazási irodáknál, de nem mondják le az utakat. A szóvivő megjegyezte: olyan üdülőhelyekről van szó, ahol nem nagyon van helyi lakosság. Molnár Judit hangsúlyozta, hogy folyamatos az egyeztetés a kinti partnerekkel, telepített idegenvezetőkkel, a tengerparton nyugalom van.

A Külügyminisztérium pénteken honlapján arra hívta fel a térségbe utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy kerüljék a tüntetések helyszínét Kairóban és Egyiptom más nagyvárosaiban. Amennyiben az utazó elsősorban Sarm al-Sejk és Hurghada üdülőhelyeit keresi fel szervezett utazás keretében, fontolja meg a betervezett kairói látogatásuk elhalasztását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik