Belföld

Razziáztak több budapesti szórakozóhelyen

Razziát tartottak több belvárosi szórakozóhelyen Budapesten péntekről szombatra virradó éjszaka.

Az MTI értesülése szerint egyebek között a Gödörben, a Trocadéróban, a LivingRoomban és a Rock Caféban volt fokozott hatósági ellenőrzés. Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője megerősítette, valóban voltak az éjszaka ellenőrzések, ám ennek részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Jelezte azonban, hogy az ellenőrzések a hét végén folytatódnak, és ennek eredményeiről a jövő héten adnak részletes tájékoztatást.

Az ORFK pénteken jelentette be, hogy folytatódik a szórakozóhelyeken a múlt héten megkezdődött szakhatósági ellenőrzéssorozat az ország egész területén. A hétvégén a rendőrség a társhatóságokkal együtt járja sorra az elsősorban fiatalok által tömegesen látogatott rendezvényhelyszíneket. Az ellenőrzések célja, hogy minél több szórakozóhelynek felmérjék a működési viszonyait és megvizsgálják, mennyire tudják a szervezők garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát.

Kiemelt szempontként vizsgálják, hogy a szórakozóhelyek veszélyhelyzet esetén kiüríthetőek-e biztonságosan, vagyis a résztvevők száma, a helyiségek befogadóképessége és a menekülési útvonalak száma arányban áll-e egymással. Ugyancsak igyekeznek kiszűrni a jogsértéseket, így a feketén történő foglalkoztatásra is külön figyelmet fordítanak. Az ellenőrzésekben a rendőrség mellett a tűzoltóság, az önkormányzatok és a közegészségügyi társhatóság munkatársai is részt vesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik