Belföld

Szanyi szerint nem lázítanak

Szerinte csupán egy "teljesen rutinszerű tájékoztató anyagot" állítottak össze a brüsszeli képviselőknek.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szerint a pártja európai parlamenti frakciója által összeállított összesen 16 oldalas dokumentumban egyebek mellett vezető nyugat-európai politikusoktól, illetve Orbán Viktor miniszterelnöktől származó idézetek, valamint a nemzetközi sajtó médiatörvényre adott reakciói és tizenhárom európai vállalat Európai Bizottságnak írt levele található, és abban “egyetlen egy originális állítás nincs”.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtökön egyebek mellett azt mondta, hogy a szocialisták Magyarországot lejárató kampányt folytatnak. A fideszes politikus minderről azzal összefüggésben beszélt, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: a magyar szocialista delegáció egy a magyar kormányt lejárató levelet köröztetett az EP-ben napokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar uniós elnökség programját a strasbourgi intézmény ülésén.

Szanyi Tibor “horrorba illőnek” nevezte Kósa Lajos mondatait, amelyek szerint a “napnál is világosabb”, hogy a szocialisták állnak a kormányt lejáratni kívánó kampány mögött. Az MSZP elnökségi tagja ezért a sajtótájékoztató végén postára adott egy Kósa Lajosnak címzett, a magyar szocialista delegáció által írt eredeti, angol nyelvű levelet, illetve annak “udvariassági fordítását” tartalmazó borítékot. Szanyi arra kérte a kormánypárti politikust, olvassa el a anyagot és amennyiben ezek után is úgy érzi, hogy az MSZP lázít az Európai Parlamentben, akkor látni fogja, hogy azt csak Orbán Viktor miniszterelnök beszédeinek idézésével teszi.

“Ha ettől fellázad Európa, akkor azt meg is értjük, hiszen ezek a beszédek rengeteg hazugságot tartalmaznak” – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik