Belföld

Alig pár óra maradt nyilatkozni nyugdíjügyben

Hiába kérte az MSZP, nem tartanak hétvégi ügyfélfogadást a nyugdíjfolyósító igazgatóságok.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósag tudatta, hogy már csak ma és hétfőn, a normál ügyfélfogadási időben lehet nyilatkoznia, aki magán-nyugdíjpénztári tag akar maradni. A délelőtti adatok szerint eddig 61 ezren nyilatkoztak.

A főigazgatóság szerint azért nem rendelhető el a szombat-vasárnapi ügyfélfogadás, mert az igazgatóságok a törvény alapján működnek, hétvégi nyitvatartásra nincs mód. Szőke Lovas Zsuzsa sajtótitkár szerint a fővárosban sehol sincs igazi tumultus.

Ennek ugyanakkor ellentmondhat az Index beszámolója, amely szerint ma reggel a tegnapinál is nagyobb tömegek álltak sorban a nyugdíjbiztosító fővárosi ügyfélszolgálatainál, hogy nyilatkozzanak arról: az állami helyett a magán-nyugdíjpénztári rendszert választják.

Az MSZP tegnap azt kérte, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság mind a harminchat kijelölt hivatalban rendelje el a szombat-vasárnapi ügyfélfogadást. Az ellenzéki párt az elmúlt napokra jellemző tumultusok miatt fordult a kormányhoz.

A szocialisták emlékeztettek arra, hogy a magánnyugdíj-pénztári tagoknak akár az utolsó pillanatig, “a határidő lejárta előtt öt perccel is jogukban áll nyilatkozni a magánnyugdíj-pénztárban maradásról”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik