Belföld

Megszólalt az ember, aki miatt a világ ránk figyel

A fideszes médiajogász felkészültségét még bírálói sem vonják kétségbe.

A Figyelő című hetilap által a “médiatörvény agyának” titulált Koltay András meglepőnek tartja az őt körülvevő nagy médiaérdeklődést. Az idén 33 éves médiajogász a Médiatanács legfiatalabb tagja, sokak szerint központi szerepe volt a médiatörvény megalkotásában is – írja a hetilap. Ezt ő azzal magyarázza, hogy a szakmai szervezetekkel, „informális körülmények között”, többször egyedül egyeztetett.

Koltay Andrást egyébként “már diákéveiben is a médiajog érdekelte”, mert e területnek erős a kötődése a kultúrával, miként a családnak is, hiszen édesapja, Koltay Gábor rendező, aki „pusztán kíméletből” erősen presszionálta, hogy más pályára menjen, mint ő. A fideszes médiaszakember szakmai felkészültségét még bírálói sem vonják kétségbe, ráadásul a kevés hazai médiajogász közül még kevesebben vannak, akiknek jobb- és nem baloldali hátterük van – emlékeztet a Figyelő.

„A jogszabály összetettsége miatt azonban ki lehet zárni, hogy ezt egy, vagy akár két-három ember meg tudná írni” – mondta Koltay András. Az új törvény létrejöttében mindenesetre központi szerepe volt, függetlenül attól, hogy annak van-e olyan része, amely közvetlenül tőle származott. Az idén 33 éves médiajogász szerint azt az idő válaszolja meg, nem jött-e túl korán számára a Médiatanácsban betöltött pozíció. “A pálya széléről mindig könnyű bekiabálni, de ha bent van az ember, akkor megvan az a lehetősége, hogy befolyásolja az ügyeket. Ez egy csábító lehetőség és fontos pillanat volt az életemben, amit nem akartam kihagyni” – tette hozzá.

AJÁNLOTT LINK:

A médiatörvény agya (Figyelő)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik