Belföld

Áprilisban kezdődik a Hunvald-per

Áprilisra, illetve júniusra heti két tárgyalási napot tűzött ki a bíróság.

Április 7-én megkezdődik Hunvald György volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Gál György a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának korábbi szabad demokrata elnöke és társaik büntetőpere a Fővárosi Bíróságon – olvasható a Magyar Hírlapban. A napilapnak a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester védőügyvédje azt mondta: áprilisra, illetve júniusra heti két tárgyalási napot tűzött ki a bíróság.

A bűnszervezet tagjaként elkövetett csalásokkal, hivatali visszaélésekkel, illetve Gál György esetében vesztegetéssel is gyanúsított politikusok közül Gál kezdeményezte, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezzék. Ezt százmillió forint ellenében tette volna lehetővé a bíróság.

A vádirat szerint Gál 642 millió forint kárt okozott a VII. kerületi önkormányzatnak. A gazdasági bizottság volt SZDSZ-es elnökének két budapesti lakását, balatoni villáját, Jaguarját és Mercedesét zár alá helyezték. „Hunvald Györgynél nem kezdeményeztük az óvadékot, mivel vagyoni helyzete nem tenné lehetővé annak kifizetését” – mondta a vádlott védője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik