Belföld

Összefogásra ösztönözte a falut a felrobbant kandalló

Volt aki pénzzel, ruhával, volt aki munkával, volt aki jó szóval segített a csobánkai kandallórobbanás károsultjainak.

Egy családi ház egész tetőszerkezetét tönkretette, és a falakban is kárt tett az a robbanás, amelyet egy túlhevült kandalló okozott a pilisi községben december 30-án.

A “detonáció következtében a földszintes ház födémszerkezete megrepedt, egy fala kiszakadt, csaknem az egész ház lakhatatlanná vált. A robbanás ideje alatt két felnőtt és két gyermek otthon tartózkodott, nem szenvedtek sérülést”, olvasható az esetről a pomázi Tűzoltóság weboldalán.

A házban élő család egy tagjának blogbejegyzéséből azonban kiderül az is, hogy a baleset után a helybeliek példa értékű civil összefogással segítettek nekik. “Csobánkát nem megrázta, hanem felrázta a robbanás és a falu igazi közösségként mellénk állt”, olvasható a blogbejegyzésben.

“Volt aki pénzzel, ruhával, volt aki munkával, volt aki jó szóval, szeretettel segített”, írja a háztulajdonos családfő, aki beszámol arról is, hogy a szerencsétlenséget követően a helyiek romeltakarítási akciót és jótékonysági koncertet is tartottak.

A Dunakorzo.info az eset kapcsán azt írja, nem ez az első eset, hogy a térség lakói összefognak a bajba jutott lakók megsegítéséért, tavaly másik két hasonló esetben egy tahitótfalui és egy budakalászi család részére is szerveztek gyűjtést a környékbeliek.

A civil segítőkészség erején és a helyi lakóközösség szolidaritásán felbuzdulva a károsult háztulajdonos érdekes kezdeményezést indított: “Megértettem, hogy vannak pillanatok, amikor a híradóban naponta mutogatott tűz, belvíz, árvíz, sártenger nem más házát teszi tönkre, nem más életét fenyegeti, hanem a miénket. A segítség pedig a legváratlanabb helyekről is érkezhet, akkor is jól jön,”.

A blogíró “Ember a vízben” című kezdeményezésének célja, hogy az interneten kösse össze a bajba jutottakat és az önzetlen adakozókat.

AJÁNLOTT LINK:
Ember a vízben – blog

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik