Belföld

Polt Péter tempót váltana

Más problémákkal kell megküzdenie most a legfőbb ügyésznek, mint a korábbi ciklusában.

Polt Péter az InfoRádiónak azt mondta, alapvetően elégedett, akadnak felderített korrupciós ügyek szép számmal, de hatékonyságban és gyorsaságban lehet előrébb lépni. Az igazságszolgáltatás tempóját titkosszolgálati módszerek, eszközök alkalmazásával, a magyar és külföldi hatóságok közötti együttműködés javításával fokozná a legfőbb ügyész.

A munkához mindezek mellett pénz is szükséges – tette hozzá Polt Péter, kiemelve a jól képzett szakemberek fontosságát. Ez azonban nem megy egyik napról a másikra, ezért hosszabb távú stratégiát kell kidolgozni, és az elhivatott, tanulni vágyó fiataloknak is lehetőséget kell adni.

Ahhoz, hogy a korrupció ellen sikeresen vegyék fel a harcot, az ügyészség strukturális átalakítását is megkezdték. Hamarosan létrejön például a Központi Nyomozó Főügyészségen az a szervezeti egység, amely kizárólag e területtel foglalkozik – közölte a legfőbb ügyész.

A váderedményességgel elégedett Polt Péter, bár szerinte a 96 százalékos mutató önmagában nem árulja el, milyen minőségű munkát végez az ügyészség. Mint mondta, nem az a célja, hogy az arányt tovább javítsa, hanem az, hogy még pontosabbá, hatékonyabbá tegye a munkát.

Ennek érdekében a Legfőbb Ügyészségen már ebben a hónapban átalakítják a közigazgatási, magánjogi főosztályokat, amelyek ezentúl közérdekvédelmi főosztály néven működnek tovább. Polt Péter hangsúlyozta: az új szervezet célja a nevében is benne van.

AJÁNLOTT LINK:

Polt Péter: Így veszi fel a harcot a korrupció ellen az ügyészség (InfoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik