Belföld

Influenza: korlátozott látogatás a váci kórházban

A részleges tilalom főleg az újszülött- és gyermekosztályokat érinti.

Részleges látogatási tilalmat rendelt el a Váci Jávorszky Ödön Kórház megbízott főigazgatója, míg a kistarcsai megyei kórházban fokozottabban figyelnek a higiéniára.

A főként az újszülött- és gyermekosztályokat érintő intézkedést a régióban előforduló, az országos átlagot meghaladó arányú influenzaszerű megbetegedések indokolják – tájékoztatták Pest megye két legnagyobb egészségügyi intézményének vezetői kedden az MTI-t.

A váci kórházban – elsősorban megelőzésként – saját hatáskörben rendelt el részleges látogatási tilalmat az intézmény megbízott főigazgatója, Molnár Csaba. Mint elmondta, a szülészet-nőgyógyászat gyermekágyas és újszülöttrészlegén, valamint a gyermekosztályon nem fogadhatnak látogatókat a döntés visszavonásáig. Hozzátette: a kórházban jelenleg egyetlen súlyos állapotú, intenzív ellátásra, illetve gépi lélegeztetésre szoruló influenzás beteg sem fekszik.

Súlyos, szövődményes esetekkel a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban sem találkoztak, de a “gyanús” megbetegedéseket napi és heti összegzésben jelentik – tájékoztatott Gémesiné Lőrincz Márta ápolási igazgató.

Egyelőre nem rendeltek el látogatási tilalmat az intézményben, de fokozottan betartják és betartatják a higiénés szabályokat, főként a szülészeti és az újszülöttosztályokon – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik