Belföld

Csak két fővárosi szórakozóhelyet ellenőriztek

A két péntekin kívül a BRFK a hétvégén újabb vizsgálatokat nem hajtott végre.

A belügyminiszter a diszkótragédia után a szórakozóhelyek működésének átfogó ellenőrzésére utasította az illetékes hatóságokat, de a hétvégén, Budapesten, ez csak két helyen történt meg – írja a Népszabadság. A hétvégén több szórakozóhely is zárva tartott, de ez nem lehetett indok, hiszen a rendőrség közleménye szerint az összehangolt akcióknál ez nem számít.

Az ORFK illetékesei ezzel kapcsolatban azt mondták: a rendőrség célja nem a szórakozó közönség zaklatása, hanem a hiányosságok feltárása. Ezért – ahogy az a pénteki két ellenőrzéskor is történt –, ha mód és lehetőség van rá, még nyitás előtt az „üzlethez rendelik a tulajdonost, és/vagy az üzemeltetőt”, és úgy végzik el a szükséges vizsgálatokat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon egyébként a Népszabadság információi szerint ma szembesítik a Westm Balkán és a Noise Night Life rendezvényt szervező Diesel Music 2010 Kft. már gyanúsítottként kihallgatott vezetőit. A rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel az eljárás állásáról nem adott felvilágosítást.

Közben Tóth Tamás, a BRFK első embere a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a West Balkánban történt szerencsétlenség nagyon bonyolult ügy, de hamarosan felgöngyölítik.

AJÁNLOTT LINKEK:

Pert indítanak a diszkótragédia áldozatainak szülei (Hír24)
Két szórakozóhelyet ellenőriztek a fővárosban (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik