Belföld

Csúszós utakra figyelmeztetnek

Egyelőre nincs jelentősebb fennakadás a közlekedésben.

Tíz munkagéppel dolgoznak az utak síkosságmentesítésén Pest megye északi és keleti térségében, ahol jelenleg is havazik – közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportjának vezetője hétfő délelőtt.

A 3-as számú főúton és környékén – Fót, Veresegyház, Galgamácsa és Gödöllő térségében – reggelre 5-6 centiméternyi friss hó hullott, és jelenleg is havazik. Egyelőre nincs jelentősebb fennakadás az érintett településekhez vezető utakon.

A társaság arra kéri az autósokat, hogy a megye északi és keleti területein minden esetben a téli időjárásnak megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek – mondta Pécsi Norbert.

A hétfő hajnali órákban havazott Vas megyében is, ezért havasak, síkosak az utak, a közlekedőknek téli útviszonyokkal kell számolniuk – közölte az ottani közútkezelő. 2-3 centiméternyi hó hullott, de minden út járható; gépekkel takarítják, csúszásmentesítik az utakat. Balesetről egyelőre nem érkezett bejelentés. A közlekedőknek télies útviszonyokra kell számítaniuk, további jelentős havazás azonban az előrejelzések alapján nem valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik