Belföld

Létezésünkkel minden jóérzésű ember gyászát sértenénk

Végleg bezárt Budapesten a West Balkán elnevezésű szórakozóhely, ahol egy hete meghalt három fiatal lány - közölte a szórakozóhely honlapján.

Végleg bezárt Budapesten a West Balkán elnevezésű szórakozóhely, ahol egy hete meghalt három fiatal lány – közölte a szórakozóhely honlapján. “A West-Balkán nem 90 napra zárt be, hanem örökre véget ért” – olvasható az egyszínű fekete oldalon, néhány szubjektív, fájdalmat, elkeseredést és részvétnyilvánítást kifejező helyenként önkritikus mondat között.

“Nem tudjuk és nem értjük, hogy mi történt. (…) valamit elrontottunk. (…) Nem mondhatjuk azt sem, hogy mi nem tehetünk róla, mert mi is hibáztunk. A három lány halála feldolgozhatatlan, érzéseink kifejezhetetlenek. (…) Létezésünkkel a szülők, barátok, hozzátartozók és minden jó érzésű ember gyászát sértenénk meg. Ebben a gyászban egész hátralévő életünkben osztozunk. Minden tényt megmásítatlanul feltárunk. Ha a felelősség minket terhel, vállaljuk, de ettől még lelkiekben nem tudunk elszámolni magunkkal” – áll a West-Balkán honlapján.

A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a West Balkánt, ahol múlt szombat éjjel három fiatal lány a diszkóból kiáramló tömegben életét vesztette.

A történtek miatt a rendőrség eddig hat ember ellen indított büntetőeljárást több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával.

Már több fővárosi szórakozóhely is bejelentette, hogy ideiglenes bezárással fejezi ki részvétét a szombati diszkótragédia miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik