Belföld

Zászlót bontott Pősze Lajos patrióta mozgalma

A Jobbikból kizárt független képviselő a lakossági politizáláshoz indítana fórumot.

Pősze Lajos “patrióta” mozgalmat indított: a Jobbik somogyi listájáról a parlamenti mandátumot szerzett, azóta a pártból kizárt független képviselő ezt pénteken sajtótájékoztatón jelentette be Kaposváron. A politikus közölte: nagyon sokan kérték, bíztatták az ország minden részéből, hogy indítson egy fórumot, egy “politikai agorát” a lakossági politizáláshoz. Mint mondta, maga is úgy látja, hogy ma nincs olyan párt, olyan mozgalom, amely felvállalná ennek a szervezését.

“Nyilván nem azért jövünk össze, hogy csak beszélgessünk, nagyon fontos az is (…), de a fő cél az, hogy beleszóljunk, és eredményesen szóljunk bele abba, ami történik velünk” – hangsúlyozta Pősze Lajos az MTI kérdésére.

Vissza kell adni az emberek hitét, meg kell teremteni az érdekérvényesítés lehetőségét, s “ha ezt pártnak nevezzük, akkor lehet, hogy párt lesz” – mondta az országgyűlési képviselő, hozzátéve: a névről és a működés formájáról még nem döntöttek, “nem ez a lényeg”.

A Somogyból és a környező megyékből érkező – a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 100-150 – meghívottal való találkozás előtt Pősze Lajos újságíróknak azt mondta: lehet zászlóbontásnak nevezni a kaposvári rendezvényt. A mozgalom szervezése a hétvégén Debrecenben, majd hétről, hétre az ország más-más részén folytatódik – tette hozzá.

“Szükség van, hogy szervezzük az embereket, ehhez szeretnénk fórumot biztosítani egyfajta hazafias, patrióta légkörben” – mondta az országgyűlési képviselő, aki úgy vélte: “konkrét ügyek kapcsán” sokakat tudnak megszólítani. “Egy középosztályszerű bázist” szeretnének kialakítani – közölte.

Hangsúlyozta: teljesen új alapokra helyezik a mozgalmukat, és ehhez nincs szükségük semmilyen viszonyításra, “legkevésbé a Jobbikhoz való viszonyulásra”. A tervek szerint a tavasz végére, a nyár elejére már lehet országos mozgalomról beszélni – mondta Pősze Lajos.

A politikust tavaly december 13-án zárta ki tagjai sorából a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, Pősze azóta független képviselőként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik