Belföld

Razziába kezdenek a diszkókban

A West Balkánban történt tragikus esettel összefüggő intézkedési terv kapcsán járják végig a rendőrök a szórakozóhelyeket.

A három halálos áldozatot követelő múlt szombati budapesti diszkótragédia után több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket.

Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: az akció már megkezdődött, de ez nem azt jelenti, hogy a napokban valamennyi helyet ellenőrzik. A lehető legtöbb szórakozóhelyre, a lehető legrövidebb időn belül kimennek az ellenőrzésre jogosult hatóságok – tette hozzá.

“A cél az, hogy minél nagyobb mélységben, minél több szórakozóhely jelenlegi állapotának felmérésével tudják garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát” – mondta Timár Zoltán. Az ellenőrzések befejezése után a tapasztalatokat összesítik, majd az akció végső eredményeit közzé teszik – mondta.

Átfogó rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közeljövőben Pest megye számos szórakozóhelyén – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kovács Viktória az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott, a West Balkánban történt tragikus esettel összefüggő intézkedési terv kapcsán elmondta: a legnagyobb, 1,2 milliós lélekszámú Pest megyében is akcióba lendülnek a rendőrök.

A szóvivő szerint előzetes felmérés alapján döntenek majd arról, hogy melyik szórakozóhelyeket ellenőrzik, de sem a helyszínekről, sem az akciótervnek megfelelően tartandó razziák időpontjáról és mélységéről nem közölnek részleteket.

Január 15-én éjszaka a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Hat ember ellen indult eljárás. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik