Belföld

Lecsapott egy vidéki diszkóra a NAV és a MAHASZ

A lemezlovas valamennyi CD-jét, sőt a laptopját is lefoglalták egy sajószentpéteri szórakozóhelyen. A fiatalok zene nélkül maradtak.

Még el sem kezdődött, de már véget is ért a diszkó egy sajószentpéteri szórakozóhelyen, ahol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, a Magyar Hanglemezgyártók Szövetségének (MAHASZ) munkatársaival tartottak közös ellenőrzést a napokban.

A DJ valamennyi CD-jét, sőt még a laptopját is lefoglalták – közölte pénteken Varga Zoltán a hivatal észak-magyarországi regionális szóvivője. Mint elmondta, a NAV pénzügyőrei a kora esti órákban érkeztek meg a Borsod megyei városban működő szórakozóhelyre a MAHASZ munkatársaival. Akkor már jelentős tömeg gyűlt össze a diszkóban.

A rutinellenőrzés során kiderült: a lemezlovas kizárólag hamis CD-kről szolgáltatja a zenét a fiataloknak, jogellenesen. A helyszínen bebizonyosodott, hogy jogdíjat egyik zeneszám után sem fizet. A NAV pénzügyőrei ezért a DJ-nél talált 81 darab CD-t, és a férfi laptopját is lefoglalták. Ellene szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás.

A diszkóban a DJ felelősségre vonása miatt aznap nem volt zene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik