Belföld

Engedélyekért rohangálnak a klubok a tragédia után?

A hvg.hu szerint nemcsak a részvét, hanem az időhúzás is szerepet játszik abban, hogy több szórakozóhely zárva maradt a fővárosban.

Nemcsak a West Balkánban történt tragédia iránti részvétből marad zárva több budapesti szórakozóhely ezen a héten, hanem azért is, mert a napokban szeretnék beszerezni a hiányzó hatósági engedélyeiket – értesült a hvg.hu.

A hírportál szerint számos olyan klub van Budapesten, amely jóval kisebb vendéglétszámra van hitelesítve, mint ahány ember valóban megfordul a helyen rendszeresen. Ráadásul a helyiségeket gyakran külön-külön kellene ellenőrizni, ám ez szinte lehetetlen – mondta az egyik tulajdonos.

Van például olyan szórakozóhely, ahol a szabályos vészkijáratok kialakításához falat kellene bontani, amire a hatóságok nem feltétlenül lennének vevők mostanában – nyilatkozta az online lapnak egy másik vendéglátós.

A szórakozóhelyek üzemeltetői a felügyelő szervek mellett a médiától és a bulizni vágyó tiniktől is tartanak. Egyikük szerint bármikor megtörténhet például, hogy leszúrnak valakit a klubjában, és akkor oda a hely jó hírneve. Mások pedig a fiatalok kezelhetetlenségére panaszkodtak. A tinédzserek ugyanis nem tudnak tömegben viselkedni, hamis vagy kölcsönkért személyivel és egyszerre akarnak bejutni a helyekre – fejtette ki az egyik klub tulaja.

Közben újabb beszámoló látott napvilágot a három életet követelő diszkótragédiáról az Új Ász című lapban. Az egyik fiatal állítja: szombat este a West Balkánban bulizott, és látta, mi történt az egyik áldozattal. Szadai Tamás elmondta: egy fiú és két lány feküdt a földön, az egyik áldozat, Kinga pedig közvetlenül előtte. Látta azt is, hogy valaki rajta áll. Elmondása szerint szólt az illetőnek, de az nem ment odébb, a kiabálásokra sem reagált, valószínűleg be lehetett lőve. Ezután lelökte őt a lányról, de ekkor már nem volt pulzusa. Hiába kiabált, senki sem akart segíteni, végül mégis akadt valaki, akivel kivitték az eszméletlen fiatalt. A szemtanú állítja: nem volt pánik a szórakozóhelyen, egyszerűen csak összetorlódtak az emberek a szűk lépcsőn.

AJÁNLOTT LINK:

„Szombat óta nem alszom normálisan” – éjszakai élet a diszkótragédia után

(hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik