Belföld

West Balkán: újabb embert vettek őrizetbe?

A szakma nyugtalan a belügyminiszter ígérte átfogó ellenőrzések miatt.

A Hír TV információi szerint újabb embert vettek őrizetbe a szombati diszkótragédia miatt. A hírt a rendőrség nem erősítette meg, ahogy azt sem, hogy az ügy egyik érintettjénél házkutatást tartottak. A West Balkán egyik tulajdonosát tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság szabadlábra helyezte, nem állt fenn a veszély, hogy meghiúsítja vagy megnehezíti a bizonyítást.

A többi gyanúsított ügyében ma dönt a bíróság. A szombati rendezvényen történtek miatt a Fővárosi Főügyészség mind az öt gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte. Szintén ma dől el, hogy a terézvárosi önkormányzat bezáratja-e a szórakozóhelyet, ahol a tragédia történt.

A West Balkánban történtekre emlékezve egy hétig zárva tart néhány budapesti szórakozóhely. Az Index információi szerint azonban több éjszakai vendéglátóegység jelezte, hogy csatlakozna a kezdeményezéshez, így várhatóan számos rendezvény és koncert elmarad a héten.

A szakma egyébként világos standardokat és egyértelmű szabályozást sürget – írja a Népszabadság, amely szerint a Pintér Sándor belügyminiszter által beígért átfogó ellenőrzések némi nyugtalanságot váltottak ki.

AJÁNLOTT LINKEK:

Házkutatás és újabb őrizetbevétel a West-Balkán ügyben? (hírTV)
A rendőrség tagadja, hogy egy fiút megkéseltek volna
(Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik