Belföld

Újabb gyanúsítottak a Hunvald-Weinek ügyben

A volt önkormányzati képviselők tagadnak.

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Zugló volt MSZP-s frakcióvezetőjét és egy volt SZDSZ-es zuglói önkormányzati képviselőt. Ezt a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap tudta meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől.

A több kerületet is érintő tanácsadói szerződések ügyében meggyanúsított volt önkormányzati képviselők – K.-CS. László és K. Jenő – tagadták a velük közölt gyanút, az ellen panasszal éltek – tette hozzá Fazekas Géza. A két politikus a volt erzsébetvárosi szocialista polgármester, Hunvald György, és a volt zuglói SZDSZ-es polgármester, Weinek Leonárd közötti fiktív szerződések ügyében lett gyanúsított.

A polgármesterek kölcsönösségi alapon kötöttek tanácsadói szerződéseket az előző ciklusban, Hunvald a most meggyanúsított két zuglói politikussal, Weinek pedig Hunvald embereivel – írja a két lap, hozzátéve, hogy a szerződések alapján teljesítés nélkül fizetett ki összesen több millió forintot a két önkormányzat. Az ügyben Weinek Leonárd és Hunvald György is gyanúsított, hűtlen kezelés gyanújával. Az ügyben a nyomozás 2011. március 24-ig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik