Belföld

Diszkótragédia – Hat gyanúsítottból öt szabadlábon

Az ügyészség minden gyanúsított esetében fellebbezett.

Szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia újabb négy gyanúsítottját. Tegnap ugyanezt tette a West Balkán ügyvezetőjével.

A szombati rendezvényen történtek miatt a Fővárosi Főügyészség előzőleg mind az öt gyanúsított előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Szigethy György, a bérbeadó cég egyik ügyvezetőjének védője közölte: a bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsítottak esetében a megalapozott gyanúra se áll rendelkezésre elég bizonyíték. Kertész Gusztáv, a bérlő cég ügyvezetőnek ügyvédje azt mondta: a végzés nem jogerős, az ügyészség azt megfellebbezte.

A négy gyanúsítottat délelőtt még bilincsben, rendőrök kíséretében, fotósok és televíziós kamerák gyűrűjében kísérték be a tárgyalóterembe, ahonnan szabadon távozhattak. Az ügy ötödik gyanúsítottjáról már kedden döntött a bíróság, Sz. Győző, a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosával szemben nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatás elrendelését. Esetében ugyancsak fellebbezést jelentett be az ügyészség.

Közben őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat

Őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia ügyében a rendőrök. A HírTV információját egy az ügyet jól ismerő forrás az MTI-nek erősítette meg.

Az MTI megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), ahol a nyomozás érdekeire hivatkozva először nem kommentálták az értesülést, később azonban megerősítették az információt, amely szerint őrizetbe vettek egy újabb gyanúsítottat a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia ügyében a rendőrök.

A Cs. J. monogrammal jelölt férfit több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt állította elő, majd vette őrizetbe a rendőrség. A BRFK kezdeményezte az eljáró ügyészségnél a férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség honlapján megjelent információ szerint a tragédiával végződött rendezvény szervezésében működött közre az ügy hatodik gyanúsítottja.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfit egy szerződéssel összefüggésben vették őrizetbe a nyomozók, még tegnap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik