Belföld

Bukásra áll az oktatási államtitkár

Harrach Péter szerint "keskeny a mezsgye a túlzott liberalizmus és a túlzott rendpártiság között".

Látszatkompromisszumokkal nem lehet elsimítani a Hoffmann-Pokorni vitát – írja a Népszabadság. A lap szerint a kereszténydemokraták emblematikus figurája, az oktatási államtitkár bukásra áll. Közben a Magyar Televízió reggeli műsorában a KDNP frakcióvezetője kiállt Hoffmann Rózsa mellett.

A Népszabadság szerint az összecsapást Pokorni Zoltánnal a hivatalos kommunikáció próbálta egyeztetési hibákkal magyarázni, de a jelek szerint Hoffmann Rózsa valójában “légüres térbe került”. A lap szerint erre utal a szakmai szervezetektől a hallgatókon át a rektori konferenciáig terjedő széles körű szakmai elutasítás.

Emiatt szinte bizonyosan elölről kell kezdeni az új felsőoktatási törvény koncepciójának kidolgozását, és valószínűnek tűnik, hogy a közoktatási törvény tervezete is átesik még néhány „simító” egyeztetésen a Fidesz szakembereivel – írja a Népszabadság.

A KDNP frakcióvezetője azt elismerte, hogy vannak viták, de szerinte Hoffmann Rózsa jó szakember. Harrach Péter kiemelte, hogy rendezett viszonyokat kell teremteni az oktatásügyben.

Keskeny a mezsgye a túlzott liberalizmus és a túlzott rendpártiság között – fogalmazott a politikus. Szerinte a közoktatás területén rendben vannak a dolgok, a felsőoktatás területén az indulatok “azért szabadultak el, mert utóbbi területen komoly érdekek sérülnek”.

Közben az MSZP azért támadja az oktatási államtitkárt, mert január elsejétől havonta több mint 130 ezer forinttal többet visz haza, mint tavaly. A szocialsiták szerint Hoffmann Rózsa havi fizetésnövekménye legalább 20 ezer forinttal több, mint az átlagos pedagógusbér.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hoffmann Rózsa bukásra áll (Népszabadság)
Harrach: szűk a mezsgye a liberalizmus és a rendpártiság között (Híradó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik