Belföld

Már holnap havazhat

Visszatér a tél: kedden délután esőre, havas esőre számíthatunk, majd nyugaton hó is eshet.

A keddre virradó éjszaka képződött köd nagy területen marad meg napközben is, vagy emelkedik meg alacsonyszintű felhőzet formájában. Leginkább a Dunántúlon és a magasabb hegycsúcsokon fordulhatnak elő kevésbé felhős területek, itt néhány órás napsütés is valószínű. Csapadék nem várható, csupán a ködös területeken fordulhat elő ködszitálás. A légmozgás gyenge marad. Délutánra általában 2 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerda reggel borongós, párás, többfelé ködös időben lesz részünk, helyenként ködszitálás, néhol ónos ködszitálás is előfordulhat. Gyenge, változó irányú szél lesz a jellemző. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában fagypont körül alakul.

Délután folytatódik a borult, párás, főként a keleti megyékben tartósan ködös idő. Napközben északnyugat felől egyre többfelé kezdődik gyenge eső. A késő délutáni óráktól a nyugati megyékben az esőt havas eső, gyenge havazás váltja fel, miközben a Kisalföldön már felszakadozhat átmenetileg a felhőzet. Az északi, északnyugati szél általában gyenge marad, de a Dunántúl északi felén mérséklet lesz, egy-egy élénk széllökés is előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 5 fok körül alakul.

Az ezt követő napokban az eddigieknél jóval hidegebb, igazi téli időre számíthatunk. Többször és többfelé várható csapadék. Északon és nyugaton inkább hó, délen és keleten időnként havas eső, eső is előfordulhat. Országos, jelentős havazás a mostani számítások szerint nem valószínű, de egyes országrészekben jelentős hótakaró is kialakulhat. Az északias légmozgás időnként megélénkül. A kifejezetten hideg reggeleket fagypont körüli délutánok követik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik