Belföld

Bezárathatják a West Balkánt

A terézvárosi önkormányzat holnap dönthet a kérdésről.

A kerületi önkormányzat sajtóirodája az MTI kérdésére megerősítette az InfoRádió azon értesülését, mely szerint a héten bezárathatják azt a szórakozóhelyet, ahol a szombati diszkótragédia történt.

Múlt szombat éjjel Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három fiatal lány vesztette életét. Halálukat a budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint fulladás okozta. A történtek miatt a rendőrség öt embert vett őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap késő este tartott sajtótájékoztatóján a jelenlegi jogszabályok felülvizsgálatát, továbbá átfogó ellenőrzéseket ígért a szombat éjszakai diszkótragédiához hasonló esetek elkerülése érdekében. Emellett összehangolt ellenőrzéseket is ígért a hasonló rendezvények helyszínein, amelyeket a rendőrök, a tűzoltók, a vám- és pénzügyőrség, továbbá a tisztiorvosi szolgálat munkatársainak bevonásával végeznek majd.

“Ez még egyszer nem fordulhat elő” – szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy ennek érdekében hajtják végre az összehangolt ellenőrzéseket.

AJÁNLOTT LINK:

Napokon belül bezáratják a West-Balkánt (Inforádió)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik