Belföld

Várják a tragédia sérültjeinek a jelentkezését

Egyelőre még nem tudni, indítványozza-e az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a West Balkánban történt halálesetek ügyében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság várja azok jelentkezését, akik a West Balkánban valamilyen sérülést szenvedtek szombaton éjszaka. Ők 112-es segélyhívó számon vagy a BRFK központi ügyeletén jelentkezhetnek.

A Független Hírügynökség értesülései szerint a rendőrség már eljuttatta az iratokat az ügyészséghez, de ott még nem döntöttek arról, indítványozzák-e a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A BRFK több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást, miután szombat éjszaka Budapesten, a Nyugati téri szórakozóhelyen három fiatal lány meghalt a nagy tömegben.

Mint ismert, öt embert gyanúsított meg és vett őrizetbe a rendőrség a West Balkánban történt szombat éjjeli tragédia miatt. Egyértelmű, hogy a tömeg nyomta agyon a három fiatal lányt, de ehhez az emberi felelőtlenség és a kapzsiság vezetett – jelentette ki vasárnap esti rendkívüli tájékoztatóján Pintér Sándor belügyminiszter. Hangsúlyozta: nemcsak három, több száz élet volt veszélyben. A rendőrség öt embert gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe is vette őket. Mindannyiukat több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel gyanúsítják. A belügyminiszter kijelentette azt is: ilyen tragédia még egyszer nem fordulhat elő, ezért átvizsgálják a jogszabályokat, és a közeljövőben több hatóság együttes ellenőrzéseket fog tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik