Belföld

Diszkótragédia – A kormányfő is elhelyezett egy mécsest a Nyugati téren

Orbán Viktor szerint a történtek kiderítése után meg kell hozni a szükséges intézkedéseket.

Szijjártó Péter a közleményében azt írta: a miniszterelnök a Nyugati téren újságírók előtt elmondta, hogy a legnagyobb tragédia egy család számára a gyermek elvesztése, “ilyen esetben mindenkinek a saját családja jut eszébe”. Orbán Viktor a legmélyebb együttérzéséről biztosította az elhunyt fiatalok családjait.

A miniszterelnök szerint fontos kideríteni, hogy mi is történt valójában, és a pontos tények ismeretében le kell vonni az általános tanulságokat, meg kell hozni a szükséges intézkedéseket – közölte a szóvivő.

A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen szombat éjszaka, eddig tisztázatlan körülmények között, a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, s ennek során három fiatal lány életét vesztette.

Szijjártó Péter korábbi tájékoztatása szerint a kormányfő arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, tegyen intézkedéseket annak érdekében, hogy ilyen tragédiák a jövőben ne fordulhassanak elő, és az ehhez szükséges lépésekről folyamatos tájékoztatást kér a tárca vezetőjétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik