Belföld

Civilek multinacionális cégek elleni bojkottra szólítanak fel

Azon tizenhárom multinacionális cég bojkottját kérik, amely az Európai Unió brüsszeli központjához fordult, diszkriminatívnak tartván a "különadó" megfizetését.

A pénteki keltezésű “bojkottfelhívást” Dabasi Tamás civil jogvédő, a petíció egyik aláírója vasárnap juttatta el az MTI-hez. A levélben felsorolt 34 kezdeményező között több ismert közéleti szereplő neve is megtalálható, közöttük Bogár László közgazdász, Czakó Gábor író, közíró, Csath Magdolna közgazdász, Gazsó Ferenc egyetemi tanár, Kondor Katalin újságíró, Pokol Béla egyetemi tanár, Pozsgay Imre egyetemi tanár és Zétényi Zsolt jogász.

“Teljes mértékben támogatjuk az Orbán-kormánynak azt a törekvését, hogy az extraprofit haszonra szert tett magyar és külhoni nagyvállalkozások fizessenek ,különadót, és ragaszkodunk a ,különadó, maradéktalan behajtásához” – olvasható a felhívásban.

A kezdeményezők arra ösztönzik a csatlakozni szándékozókat, hogy amennyiben lehetőségük van rá, bojkottálják a tizenhárom – osztrák, német, holland és francia – céget, de közülük legalább egyet zárjanak ki eddigi üzleti partnereik sorából, vagy csökkentsék minimálisra a vele való kapcsolatot. Ne vásároljanak tőlük, ne vegyék igénybe szolgáltatásaikat, ne tartsák náluk pénzüket.

AJÁNLOTT LINK:

BOJKOTTFELHÍVÁS A MAGYAR VÁSÁRLÓKHOZ! (feherkemeny.com)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik