Belföld

Az LMP szerint nem lett zöld az Új Széchenyi Terv

Jávor Benedek szerint nincs olyan eleme a pályázati programnak, amely a fenntartható fejlődést szolgálná.

Mélységes csalódottsággal fogadta a pénteken bemutatott Új Széchenyi Tervet (ÚSZT) az LMP – mondta Jávor Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke szerint nincs olyan eleme a pályázati programnak, amely a zöld, fenntartható fejlődést szolgálná. Az ellenzéki politikus hozzátette: az ÚSZT nem Magyarország és nem a magyar emberek érdekeit szolgálja.

Az Új Széchenyi Terv jól hangzó szlogeneket tartalmaz, ám az elmúlt évtizedek kudarcos gazdaságpolitikájának folytatása – mondta Jávor Benedek. A képviselő szerint a munkahelyteremtésről és a gazdasági adókörnyezet létrehozásáról szóló ígéret is kudarcot fog vallani. Az ellenzéki politikus hozzátette: a munkaerő helyett a környezetterhelést kellett volna megadóztatni.

Lakásfelújítási és korszerűsítési programokra a korábban ígért 100 milliárd helyett mindössze 8 milliárd forint jut a következő három évben. A megújuló energiára épülő fejlesztések támogatására a szükséges évi 100-150 milliárd helyett csak 30 milliárd forint jut három év alatt. Az LMP-s politikus szerint az ÚSZT-ben nyoma sincs adópolitikai fordulatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik