Belföld

Visszaveszi reklámfelületeit a BKV

Az LMP-s javaslatot ellenszavazat nélkül fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.

A BKV visszaveszi a korábban kiszervezett reklámfelületeit, és közösségi célra is hasznosítja azokat. A javaslat szerint a Peron Reklám Kft. lejárt szerződését egy fővárosi tulajdonú közszolgáltató nonprofit társaság, esetleg a Budapesti Közlekedési Központ vehetné át.

A főváros több mint tízezer plakáthelyet birtokol a BKV-n keresztül, ám a bérbeadásból befolyó milliárdos bevételekből csak elenyésző hányad, havi 50 millió forint kerül a közlekedési társasághoz – indokolta javaslatukat Hanzély Ákos LMP-s képviselő. A politikus egy korábbi sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy a BKV a plakáthelyek visszavételével a legszerényebb becslések szerint is kétszer, háromszor nagyobb bevételhez juthatna.

Hanzély Ákos szerint az általuk javasolt modell arra is alkalmas, hogy a következő három évben várható fővárosi megszorítások által hátrányosan érintett közhasznú szervezetek kieső támogatását kompenzálni lehessen. A főváros ugyanis nagy számban biztosíthatna ingyenes hirdetési felületeket a budapesti lakosokat megszólítani kívánó társadalmi szervezeteknek – fűzte hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése este fél hét után ért véget. Tarlós István ekkor jelentette be, hogy a testületi üléseket a jövőben már nem az Újvárosháza dísztermében, hanem a Főpolgármesteri Hivatalnak is helyet adó Városházán tartják, az ünnepi ülések kivételével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik