Belföld

Nyomozás a Magyar Orvosi Kamara ellen

Már az ügyészség és a kormány is kíváncsi Éger István fizetésére.

Közérdekű adat eltitkolása miatt nyomoz a Fővárosi VI-VII. Kerületi Ügyészség a Magyar Orvosi Kamara ellen, miután Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kifogásolta, hogy a köztestület több törvényben előírt adatot – közöttük Éger István elnöki tiszteletdíját – nem tesz közzé – írja a Népszabadság.

A lap felidézi, hogy ezzel a kérdéssel 2005-ben már foglalkozott az adatvédelmi biztos hivatala is, és akkor az elnöknek szóló levélben közölte állásfoglalását, amely szerint Éger Istvánnak nyilvánossá kellene tennie tiszteletdíjának az összegét. Ez nem történt meg.

Lapzártáig Éger István nem reagált a lap írásban is feltett kérdéseire. Az ügyészségi nyomozás hírére viszont az egészségügyért felelős államtitkársága is vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy a kamara eleget tett-e ennek a kötelezettségnek vagy sem.

Szócska Miklós államtitkár két hete, a kamarai tagságról szóló vita kapcsán hozta szóba Éger István fizetését – egészen pontosan az elnök kétmilliós igényét rótta fel -, amiről valójában hivatalosan semmit nem lehet tudni – emlékeztet a napilap.

Keszthelyi Gyula volt az, aki kezdeményezte, hogy a háziorvosok írassanak alá szerződést azokkal a betegekkel, akik oltást kérnek az új influenza ellen. Akkor nagy vihart kavart érvelése, amely szerint az orvosok nem vállalhatnak felelősséget az oltóanyag mellékhatásaiért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik