Belföld

Budai kontra filozófusok

Az elszámoltatási kormánybiztos feljelentést tett. Az érintettek cáfolnak.

Jelentős értékben elkövetett hűtlen kezelés és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt tett feljelentést az elszámoltatási kormánybiztos az MTA Filozófiai Kutatóintézete által 2005-ben elnyert pályázat ügyében – írja a Magyar Nemzet. A lap szombaton számolt be arról, hogy a tendert a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal írta ki, s ennek nyerteseként a kutatóintézet 70,5 millió forinthoz jutott 2005 augusztusában.

Noha sem a pályázati kiírásban, sem a nyertes pályázatban nem szerepelt ennek a lehetősége, az egyes feladatokat megbízási szerződésekkel alvállalkozásoknak adták ki arra hivatkozva, hogy “az intézmény nem rendelkezik a megfelelő szellemi kapacitással”.

A pályázatban a program vezetőjeként az intézet volt igazgatóját nevezték meg. Borbély Gábor kötött megbízási szerződést olyan cégekkel, amelyek az intézmény munkatársainak érdekeltségébe tartoztak.

Magyar Bálint volt oktatási miniszter a HírTV-nek “politikai indíttatású üldözésnek” titulálta a feljelentést, Borbély Gábor pedig a Magyar Nemzetben teljesen abszurdnak nevezte a vádakat, szerinte minden jogszerűen történt.

AJÁNLOTT LINK:

Erkölcsi mélypont a filozófiatudományban (Magyar Nemzet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik