Belföld

Az államtitkár rájött, kik és miért bírálják a médiatörvényt

"Fölöttébb lehangoló, ahogyan egyes magyar „értelmiségi” körök feltűnnek a hazájuk elleni hisztérikus kirohanások hátterében."

A külügyi államtitkár “nem tud szabadulni attól a feltételezéstől”, hogy a médiatörvényt ért külföldi kritikák “inkább bizonyos gazdasági lépéseknek szólnak”. Németh Zsolt magyarázata szerint “egyes erős lobbierejű külföldi körök” felháborodtak a magyar különadókon, és így vágtak vissza.

Az államtitkár a magyar EU-elnökségi honlapon közölt blogbejegyzésében ugyanakkor hazai ármánykodást is sejt a háttérben, szerinte “fölöttébb lehangoló, ahogyan egyes magyar „értelmiségi” körök feltűnnek a hazájuk elleni hisztérikus kirohanások hátterében”.

A külügyi államtitkár úgy fogalmaz, “ne legyen illúziónk”: magyarok tettek ki politikai feliratot a Brüsszel jelképének számító szoborra, és magyarok szervezik a nemzetközi aláírásgyűjtési akciót a demokrácia védelmében.

A médiatörvény körüli vitában senkinek sincs joga megkérdőjelezni Magyarország demokratikus elkötelezettségét. “Senkinek sincs joga megkérdőjelezni a kormánytöbbségre szavazó milliók európaiságát” – írja az államtitkár.

AJÁNLOTT LINK:

Elnökség és médiatörvény (eu2011.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik