Belföld

MTA-intézet ellen tett Budai feljelentést

Feljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos az MTA Filozófiai Kutatóintézetének támogatási szerződése miatt - írta Magyar Hírlap.

Az elszámoltatási kormánybiztos a két intézmény közötti hetven millió forintos támogatási szerződés miatt tett feljelentést – írta Magyar Hírlap. A napilap úgy tudja: Budai Gyula jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt fordult a hatóságokhoz.

A cikk szerint az NKHT három év alatt 70,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a filozófiai kutatóintézetnek, amely vállalta, hogy “Vallásfilozófia és a vallások társadalmi jelenléte” címmel tanulmányt készít.

A lap információi szerint az elszámoltatási kormánybiztos feljelentésében az áll: a szerződés nem tette volna lehetővé, hogy a filozófiai intézet gazdasági társaságot vagy más jogi személyt vonjon be a tanulmány elkészítésébe, ennek ellenére 16 megbízási szerződést kötött egyebek mellett olyan cégekkel, amelyek az intézet vezetőinek családtagjaihoz köthetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik