Belföld

Fellegi: a médiatörvény rendben van

Fellegi Tamás szerint a médiatörvény "rendben van": a jogszabályt nem, hanem annak kommunikációs kezelését rontották el.

A nemzeti fejlesztési miniszter szerint különösen a törvény elfogadása körüli időszakban volt rossz a médaitörvény kommunikációja. Ezt azután nyilatkozta a tárcavezető, hogy a brit hetilap, az Economist véleményblogja – magyar hírportálok ismertetése szerint – azt írta: az egyik magyar miniszter egy protokollvacsorán a desszertnél vulgáris kifejezést használva azt mondta a külföldi újságíróknak, hogy elrontották a médiatörvényt.

Fellegi Tamás ezzel összefüggésben kifejtette: csütörtök este egy budapesti étteremben vacsorát adtak a Brüsszelből érkezett újságíróknak. A beszélgetés során – folytatta Fellegi Tamás – elhangzott az a kérdés is, hogyha ennyire pozitív az álláspontja a médiatörvényről, hogyan alakulhatott ki a mostani helyzet. Erre válaszul a miniszter – mint felidézte – azt mondta: a médiatörvény szerinte rendben van, amit “nagyon csúnyán elrontottunk, az gyakorlatilag ennek a kommunikációs kezelése volt. (…) Nem voltunk elég ügyesek, aktívak abban, hogy ne hagyjuk ebbe a háborús logikába belecsúszni a kérdést”. Véleménye szerint különösen a médiatörvény elfogadása körüli időszak hetében nem voltak elég aktívak. “Nem a médiatörvényt rontottuk el, hanem a helyzet kezelését abban a fázisban” – tette hozzá, megjegyezve, hogy szerinte nem tettek meg mindent azért, hogy megfelelően ismertessék a szándékaikat.

Ehhez képest az, ami megjelent az Economist véleményblogjában, azt a látszatot kelti, “mintha én a vacsora elején még támogattam volna a médiatörvényt, majd a vacsora végére, mire elértünk a desszertborhoz, már azt mondtam, elrontottuk. Ez nem igaz” – jelentette ki a fejlesztési miniszter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik