Belföld

Megvan Tarlós főpolgármester-helyettese

A korábban már hírbe hozott Szentes Tamásra esett Budapest vezetőjének a választása.

Tarlós István főpolgármester azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Szentes Tamás fideszes képviselőt válassza meg egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettesnek a kormánymegbízotti tisztsége miatt lemondott Pesti Imre helyére. A közgyűlés jövő szerdán dönthet a városvezető előterjesztéséről, titkos szavazással.

Pesti Imrét az októberi alakuló ülésen választotta főpolgármester-helyettessé a közgyűlés. A politikust Orbán Viktor miniszterelnök január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezte ki a fővárosi kormányhivatal élére. A vonatkozó jogszabály szerint kormánymegbízott nem lehet a Fővárosi Közgyűlés tagja és főpolgármester-helyettesi tisztséget nem tölthet be. Pesti Imre erre az összeférhetetlenségi szabályra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott a közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.

Szentes Tamás jelenleg az egészségpolitikai és szociális bizottság elnöke. A Népszava a héten már megnevezte őt, mint Pesti Imre lehetséges utódját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik