Belföld

Jövő héten új lendületet kap az adóreform

Navracsics Tibor szerint a nagy reformokat az alkotmányozás és EU elnökség szorítja háttérbe.

Az alkotmányozással és a EU soros elnökségi feladataival magyarázta Navracsics Tibor, hogy csak tizenkét törvény került a jogalkotási programba. Mint mondta, ezért nem látszanak a nagy reformok sem.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter az InfoRádióban elismerte, hogy a nagy reformokkal, így az egészségügy vagy az önkormányzati rendszer átalakításával adósak, de a nyugdíj- és az adóreform már elkezdődött és – tette hozzá – folytatódnia is kell.

A nyugdíjrendszer módosításáról Navracsics Tibor azt mondta: a kétpilléres struktúra megoldást nyújt az államháztartás problémáira, azt pedig, hogy az demográfiailag is fenntartható legyen, a következőkben kell megoldani. A közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője szerint az adóreform új lendületet kap január 14-én, amikor az Új Széchenyi-terv pályázatait nyilvánosságra hozzák.

A kormány korszerűbb polgári és büntető törvénykönyvet akar, előbbi átalakításának koncepciója tavaszra készülhet el, így ősszel el is fogadhatja a parlament. A Btk.-nál nincs szükség ilyen mértékű átdolgozásra – fűzte hozzá Navracsics Tibor.

AJÁNLOTT LINK:

Demográfiailag fenntarthatóvá kell tenni a nyugdíjrendszert (InfoRádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik