Belföld

Álhallgatók züllesztik az egyetemeket?

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyik tanszékvezető egyetemi tanára szerint a 80-100 ezer főnyi megélhetési álhallgató fejenként akár havi 70-80 ezer forintot is kihúzhat az adófizetők zsebéből - olvasható a Magyar Hírlapban.

Mi úgy csinálunk, mintha oktatnánk, ti úgy csináltok, mintha tanulnátok. Ebből még valamiféle diploma is születhet évek múlva – érzékelteti a Magyar Hírlapban megjelent írásában az egyetemi oktatás lezüllését Jobbágyi Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.

Az oktatót mélyen felháborítja, hogy a főiskolai és egyetemi hallgatók 20-25 százaléka úgy veszi igénybe az állami támogatást és a kedvezményeket, hogy szinte egyáltalán nem tanul, sőt többnyire be sem jár az egyetemre. Ez a 80-100 ezer főnyi megélhetési álhallgató fejenként akár havi 70-80 ezer forintot is kihúzhat az adófizetők zsebéből. Az állam kára tehát több tízmilliárdos.

Jobbágyi Gábor szerint az álhallgatók elveszik a lehetőséget a becsületes diákok elől, és rontják a képzés színvonalát, ezért is szükséges a fejkvótarendszer visszaszorítása és a bukdácsolók támogatásának totális megvonása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik