Belföld

Nem pártolja a lobbizást az önkormányzati államtitkár

Tállai Andrásnál "nincs bal- vagy jobboldali polgármester".

Természetesen nem készülünk az önkormányzatiság felszámolására, de a kétharmados többség rendkívüli alkalom az elmúlt húsz év értékelésére, az állam és az önkormányzatok kapcsolatának gyökeres újrarendezésére – mondta a Magyar Hírlapnak az önkormányzati államtitkár.

Szerinte a kormány legsürgetőbb feladata, hogy megállítsa az önkormányzatok eladósodását, sőt az adósság egyes fajtáit teljesen fel szeretnék számolni. Tállai András nem híve a lobbizásnak, mint mondta, nála nincs bal- vagy jobboldali polgármester.

A katasztrófahelyzetek kezeléséről megjegyezte, változtatni fognak azon a gyakorlaton, hogy a polgármester a védekezés fő felelőse, hiszen a nyári árvíz idején is kiderült: nem mindenki alkalmas erre.

Az ajkai vörösiszap-tragédiáról kifejtette: bár a károkozó egy magáncég volt, az új kormány alapfilozófiája, hogy senkit sem hagy magára. Azoknak, akik az állami segítség helyett ügyvédek ajánlataiban bíznak, azt üzente: arra is gondoljanak, hogy a per végén lesz-e, aki fizet majd nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik