Belföld

Jogtalanul szed parkolódíjat a Centrum

Jogerősen pert vesztett a Centrum Parkolási Rendszer Kft.

A főváros területén több ezer olyan parkolóhelyet jelöltek ki a járdákon, melyeket a Centrum Parkoló Rendszer Kft. önkényesen, a KRESZ tiltása ellenére üzemeltet. A Centrum ellen a Füstirtók a Gyermekdohányzás Visszaszorításáért Alapítvány lobbistája indított és nyert pert.

A Fővárosi Bíróság arra kötelezte a Centrumot, hogy fizesse vissza a jogalap nélkül megszerzett parkolási díjat és pótdíjat. A közterület-felügyelők ezeken a parkolóhelyeken tiltott parkolás miatt büntethetnék az autósokat, de parkolási díjat nem szedhetnének.

A Centrum a fővárosban – az alapítvány becslése szerint – több ezer olyan parkolóhelyen szed egy évtizede parkolójegyet, ahol ezt nem tehetné. A Füstirtók lobbistája szerint a Centrum nem tartja be a KRESZ előírásait, arra hivatkozva, hogy erre a közgyűlés parkolási rendelete felhatalmazza.

A Füstirtók szerint a jogerős ítélettel több ezer budapesti parkolóhely legalitása kérdőjeleződik meg és felmerül a bűnszövetkezetben, folytatólagosan elkövetett csalás bűncselekményének gyanúja is. A Centrum Parkoló Rendszer Kft-t és a közterület-felügyelet sajtóosztálya is későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik