Belföld

EU-elnökség – Átadták az új reptéri várót

Átadták az EU-elnökségi repülőtéri várót Ferihegyen; a létesítményt a magas rangú delegációk és utasok igénybe.

A magyar EU-elnökség operatív lebonyolításáért felelős kormánybiztos azt mondta: az új váró egyik fő előnye, hogy használatával nem zavarják a repülőtér rendes forgalmát. Robák Ferenc szerint a váró jól bizonyítja, hogy Magyarország takarékos, de magas színvonalú elnökségre törekszik.

Fehérváry Géza, a Malév Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, nagy megtiszteltetésnek veszik, hogy az elnökség hivatalos légi szállítója a Malév, amely 26 uniós nagyvárosba közlekedtet hetente mintegy 250 járatot.

Mától útlezárásokra, terelésekre és egyéb forgalmi korlátozásokra kell számítani Gödöllőn.

Az uniós rendezvények a gödöllői rendőrkapitányság vezetője péntekig rendelt el közbiztonsági és közlekedésrendészeti akciót. A január 7-ig tartó fokozott közbiztonsági és közlekedésrendészeti akción kívül számos más „kellemetlenségre” is számítani kell Gödöllőn – közölte a rendőrség.

Többször, több helyen lesz kisebb-nagyobb forgalomkorlátozás, terelés, egyes útszakaszokat pedig az EU-elnökség teljes időtartamára lezárnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban szintén tudatta, hogy az EU soros elnökség első rendezvényeinek zavartalan lebonyolításáért a következő napokban forgalomkorlátozások lépnek életbe a fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik