Belföld

Tátrai a Sukoró-ügy furcsaságairól

A volt MNV-vezér szerint egy ellenérdekelt üzleti csoport állt a háttérben.

Tátrai Miklós szerint Sukoró-ügyben az ügyészségi nyomozást a politika befolyásolja, nem történt bűncselekmény, az eljárás fő célpontja Gyurcsány Ferenc volt – írja a Népszabadság. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt vezérigazgatója szerint félrevezették a politikusokat.

“Hallottam például egy olyan, a beruházásban ellenérdekelt csoportról, akik az ingatlancsere-szerződés aláírása után azzal keresték meg az akkori ellenzéket, hogy jogsértések történtek, melyekben Gyurcsány Ferenc felelőssége megfogható. Csakhogy ezt elfelejtették ellenőrizni… Egy idő után az ügy túlnőtt önnmagán, s a politikai kommunikációban a volt miniszterelnök végleges kiiktatásának szinonímájává, presztizsüggyé vált” – fogalmazott Tátrai.

Az MNV volt vezetője, aki a bíróság által megszüntetett előzetes letartóztatása után először nyilatkozott, úgy véli: azt, hogy a vizsgálat fő célpontja a volt miniszterelnök, igazolja az is, hogy a nyomozást nem a BRFK, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség végzi, miközben a telekcseréről az MNV saját hatáskörben döntött.

Tátrai furcsállja, hogy az ügyészség biztos abban: a szerződött ár rossz, és bűncselekmény történt. Az ügyben eddig készült öt értékbecslés közül csak egy, az ügyészség által rendelt mutat ki a szerződött értéknél magasabbat, a bíróság még első fokon sem hozott döntést az MNV által az ingatlanok értékének megállapítására indított perben.

Az MNV volt vezetője úgy véli, előzetes letartóztatásának indoka az volt, hogy az eredmény látszatát produkálja, és “feltételezhették, hogy a valódi célszemélyre terhelő vallomást tudnak” belőle kicsikarni, hiszen az érdemi nyomozati tevékenység már a letartóztatása előtt lezárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik