Belföld

A rendőrség és a toxikológia is készül

A zéró tolerancia dacára sokan kockáztatnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság “ittasság ellenőrző akciót tart”. Kiadott közleménye szerint újév alkalmával az előző évekhez hasonlóan, a balesetek megelőzése érdekében ismét lehet számítani ittasság ellenőrző akcióra Debrecen egész területén.

Az előző évek tapasztalatai alapján több rendőri egység fog ellenőrzést végrehajtani szilveszter éjszaka és újév napján a főközlekedési utakon. A rendőrség ugyanis azt tapasztalta, hogy még mindig nagyon sokan ülnek be felelőtlenül autóikba, egy-egy kiadós mulatozást követően.

A vezetők tisztában vannak azzal, hogy “nulla tolerancia van érvényben, mely azzal jár, hogy ittasság esetén a vezetői engedélyt a rendőrök a helyszínen elveszik és a későbbiekben szinte minden esetben eltiltják a vezetéstől, több százezres büntetés kiszabása mellett”, de még mindig nagyon sokan kockáztatnak – emlékeztet a főkapitányság.

Másnaposság elleni tanácsok szilveszterre

A mértékletességre hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a szilveszteri alkoholfogyasztásról megkérdezett toxikológus. Zacher Gábor azt tanácsolja, éhgyomorra ne igyunk szeszes italt, fogyasszunk minél több vizet, ne keverjük az italokat.

A szakember elmondta, hogy a Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályán szilveszterkor a normál betegforgalom kétszeresét bonyolítják le. A betegek 90 százaléka az alkohol, a drog vagy a kettő keveréke miatt kerül a kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik