Belföld

Folyamatosan szórják az utakat a fővárosban

Éjjel rendkívül hideg volt: -14 fokig hűlt a levegő a pesti oldalon.

Éjszaka is folyamatosan dolgoztak a szakemberek a főváros útjainak síkosság mentesítésén: az elmúlt órákban 36 szórógép volt munkában. A járművek először a fő- és közösségi útvonalakon mentek végig, ahol kellett, ott szórtak még ki csúszásmentesítő anyagot. Ezután a mellékutak takarításával folytatták, hajnalban pedig visszatértek az 1200 kilométernyi hosszú fő- közösségi közlekedési úthálózatra, a hidakra, felüljárókra – tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden kora reggel a Fővárosi Közterület-fenntartó.

A közleményből az is kiderül, hogy hajnalban a közösségi közlekedés elindult a fővárosban.

Hétfőn egyébként a szórógépek nem tudtak minden mellékútra eljutni, ezért voltak olyan utcák, ahová a kukásautók sem tudtak behajtani. Amennyiben azóta ezeket az útszakaszokat is sikerült eltakarítani, akkor a hulladék elszállítását még ezen a napon pótolni fogják.

A közterület-fenntartó ismét felhívja a figyelmet, hogy a magánházak tulajdonosainak, illetve a társasházak üzemeltetőinek maguknak kell megtisztítaniuk az ingatlanjukhoz tartozó járdát a gyalogos balesetek elkerülése érdekében. Azt is kérik, hogy a havat lehetőleg senki se tolja az utakra.

Éjjel egyébként nagyon hideg volt: a közterület-fenntartó mérései szerint a budai városrészben mínusz 8, mínusz 9, míg a pesti oldalon mínusz 14 fokig hűlt a levegő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik