Belföld

Tilosban jár a Posta: mégis vettek autókat

Hiába a felfüggesztett beszerzés, titokban érkezett meg az állami vállalat új gépkocsiflottája.

Hiába a beszerzések miniszteri felfüggesztése, egyes postai dolgozók mégis megkapják már beígért céges autóikat. Az új Skoda Fabiákból és Octaviákból álló flotta már megérkezett, de a vezetőség ezt igyekezett titokban tartani – írja csütörtöki számában a Blikk.

A napilap szerint a kocsikat a posta járműtelepének épülete mögött rejtették el a kíváncsi szemek elől, mivel oda nem látni be az utcáról.

A flotta szükségességét Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője azzal indokolta, hogy a napi ügymenethez szükséges üzemi használatú személygépkocsikat és kisbuszokat cserélik le az új autókra, mert külső üzleti kapcsolattartási, értékesítéstámogatási, biztonsági ellenőrzési feladatokat látnak el az autókkal, de ugyanezek a járművek szállítják munkába a hajnalban dolgozókat is.

A posta korábban 70 millióért akart autókat vásárolni a vezetőknek. Azt, hogy végül mennyit költöttek erre a célra, nem tudni, ahogy azt sem, pontosan hány kocsiról van szó. Annyi azonban kiderült, összességében 10 százalékkal csökkent a posta járműállománya. Az illetékes tárca egyelőre nem kommentálta a történteket.

AJÁNLOTT LINK:

Tiltás ellenére vett új autókat a Posta (Blikk.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik