Belföld

Folytatódott a lázadás a közrádióban

Mong Attila nyilvánosságra hozta a Krónika értekezletén elhangzottakat. Többé nem kell bejárniuk az ötletelésre - állítja.

Nyilvánosságra hozta az MR1-Kossuth Rádió szerdai értekezletén elhangzottakat Mong Attila. Az újságírót azután hívták vissza kedden a 180 perc című reggeli adás műsorvezetői székéből, hogy egyperces hallgatással tiltakozott a hétfőn elfogadott médiatörvény ellen.

Mong Attila blogján részletesen beszámolt a főszerkesztővel folytatott vitájáról. Állítása szerint Gazsó L. Ferenc merőben szokatlan gyakorlatnak és nem túl szerencsésnek nevezte, hogy a riporter élőben tudósít a Krónika című műsor értekezletéről az interneten.

Mong erre úgy felelt, hogy a kedden történtek merőben szokatlan helyzetet teremtettek. Úgy véli, minden, ami a nyilvánosságra tartozik, annak nyilvánosnak kell lennie. Érvelése szerint a nagy szerkesztőségek időnként nyílttá teszik az értekezletüket és bevonják a bloggereket a témaválasztásba. A vitáról csak, a szintén visszahívott szerkesztő, Bogár Zsolt, illetve egyetlen riporter gondolta úgy, hogy fontos – olvasható a bejegyzésben.

A renitens újságíró egyébként tegnap megkérte internetes követőit, hogy álljanak elő témajavaslatokkal hozzászólásaikban, amit – immár riporterként – feldolgozhat. Ezek közt szerepelt többi közt egy interjú a Társaság a Szabadságjogokért képviselőivel vagy Orbán Viktor miniszterelnökkel. Mong Attila szerint a rádiónál örömmel vették az ötleteket, de Bogár Zsolttal egyiket sem dolgozhatják fel. „Ötleteinket ezentúl is szívesen veszik, összegyűjtik azokat és az MR1 Kossuth Rádió más munkatársai fogják elkészíteni” – tette hozzá az újságíró.

Mong később beszámolt arról is, hogy Gazsó L. Ferenc a szóban forgó értekezlet után közölte: Bogárnak és neki nem kell már bejárnia a reggeli gyűlésekre. „Átvetetett velünk egy papírt, hogy a tájékozódás még tart, bizonytalan ideig. Addig karácsonyozzunk nyugodtan” – írta blogján az újságíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik